K.G. over kindertherapie

“Onze dochter kreeg steeds meer last van angsten. School, sporten, naar de oppas, met vrienden afspreken, het werd allemaal steeds lastiger. Daarom hebben we hulp gezocht bij Jennie. Na een intakegesprek met ons als ouders, waarin we het probleem voorlegden en vertelden over de achtergrond, spraken we in eerste instantie drie sessies af. De eerste keer vond onze dochter het heel spannend, maar Jennie wist haar al snel te ontdooien. Zo werd eerst uitgebreid de tijd genomen om te landen, met iets te drinken en iets lekkers. Ook mocht ze een knuffel uitzoeken, die nog steeds overal mee naartoe gaat.

Na drie sessies hadden we weer een oudergesprek, waarin niet alleen de voortgang werd besproken, maar ook wij tips en uitleg kregen. Stapje voor stapje merkten we dat het beter ging. Na nog een cyclus van drie sessies en een oudergesprek sloten we de begeleiding af, maar de deur bleef altijd open. Dat was heel prettig, want zo konden we ook laagdrempelig terecht voor kort advies per telefoon of app. Op een bepaald moment vroeg onze dochter zelf of ze weer naar Jennie mocht, omdat ze voelde dat ze weer even een steuntje in de rug nodig had. Dit was snel weer mogelijk, heel fijn.

Ook ik als moeder heb veel gehad aan de begeleiding van Jennie, niet alleen voor de omgang met mijn dochter, maar ook in een aparte therapiesessie voor mezelf die ik als heel waardevol heb ervaren.
Ik zou de begeleiding van Jennie gunnen aan ieder kind en elke ouder!”