Wie zijn wij?

Wij zijn Roos van der Steeg (relatie- en gezinstherapeut) & Jennie van Ruiten (Integratief kindertherapeut).

Wij hebben allebei ruime ervaring als therapeut in de jeugdhulpverlening en in het begeleiden van kinderen en hun gezinssystemen. Mede hierdoor, door onze gerichte opleidingen én door onze eigen ervaring als moeder en partner kijken wij vanuit respect en kennis met jullie (ouders, partners en kinderen) naar de ontstane problemen. We zoeken samen met jullie naar oplossingen die passen bij jullie situatie en levensvisie.

Even verder voorstellen

Jennie van Ruiten

Kindertherapeut / ouderbegeleider

“Ik werk al lange tijd met kinderen en ouders in verschillende settingen en vanuit verschillende benaderingen. Ik ben hier goed in en doe dit ook heel graag. Ik geloof in kinderen en ouders te helpen in het (her)vinden hun eigen krachten op mijn eigen bevlogen en enthousiaste manier. Serieus als het nodig is, maar altijd met humor!”

“Als kindertherapeut bij praktijk Fratsen werk ik met de klachten die jullie kind ervaart. Dus waar hij of zij last van of problemen mee heeft. Samen met het kind zoek ik naar interne hulpbronnen (van binnenuit) en naar externe hulpbronnen (school, ouders, vriendjes). Ik stimuleer kinderen om een eigen oplossing te vinden voor dat waar ze last van hebben. In de oudergesprekken is er veel aandacht voor het ouderschap en hoe dit vorm te geven. Zodat kinderen zich door hun ouders (weer) helemaal gezien en begrepen voelen.”

Roos van der Steeg

Relatie- en gezinstherapeut

“Sinds 1996 werk ik met grote passie en nieuwsgierigheid in de zorg en jeugdhulpverlening. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij verschillende jeugdhulpverleningsorganisaties en in de kinder-en jeugdpsychiatrie als systeemtherapeut en supervisor. In 2016 heb ik de intensieve opleiding voor Relatie –en Gezinstherapie afgerond en sinds eind 2018 met trots begonnen als gezinstherapeut en relatietherapeut van onze eigen praktijk Fratsen.”

“Als relatie- en gezinstherapeut bij praktijk Fratsen onderzoek ik samen met jullie de patronen die in jullie relatie en/of gezin zijn ontstaan. Ook onderzoek ik hoe deze elkaar beïnvloeden en hoe je je meer bewust kunt worden van de onderliggende emotionele lagen van jezelf en van de ander(en). Humor en een beetje relativeringsvermogen zijn wat mij betreft essentieel in therapie en in het leven.”